Si lastnik počitniške prikolice, čolna, prikolice za konje – torej občasno vlečeš tovor, ki skupaj z vozilom presega 3500kg nosilnosti?

V takšnem primeru potrebuješ izpit za vožnjo s priklopnikom!

Bi rad proces usposabljanja zaključil hitro in uspešno? Si na pravem naslovu!

Poučujemo na vozilih z avtomatskim menjalnikom – BMW serije 5 in Audi E-tron.

Glede na željo kandidatov lahko v poučevanje vključimo tudi vleko počitniške prikolice, dolžine 8 metrov. Kandidat se usposobi v varnem ravnanju z t.i. “moverjem”, manevrirnim sistemom na daljinsko upravljanje z možnostjo vrtenja prikolice 360 stopinj okrog svoje osi. Usposabljanje zajema pravilen priklop in odklop prikolice, zavarovanje pred nezaželenim premikom in ostale varnostne napotke za varno kampiranje.

Tečaji B+E kategorije

Kamnik
 • 15. februar ob 15:00
 • 22. marec ob 15:00

Dve različici uposabljanja:

Koda 96

Po tem programu se lahko usposobiš, kadar največja dovoljena masa motornega vozila in priklopnega vozila presega 3500kg, a ne preseže 4250kg.

Program usposabljanja obsega 11ur vožnje (11. je izpitna). V tej različici pridobitev zdravstvenega spričevala in izpit iz teorije nista potrebna.

Povprečen čas usposabljanja naših strank (do uspešno opravljene izpitne vožnje) pri tej kategoriji v letu 2021: 24dni

Uspešnost na izpitni vožnji v letu 2021: 88%

Polna B+E kategorija

Po tem programu se lahko usposobiš, kadar največja dovoljena masa vozila in priklopnega vozila presega 4250kg (do 7000kg).

Program usposabljanja obsega predavanje CPP, pridobitev zdravniškega spričevala, izpit iz teorije in 19ur vožnje (vključno z izpitnima urama).

Povprečen čas praktičnega usposabljanja naših strank (do uspešno opravljene izpitne vožnje) pri tej kategoriji v letu 2021: 43dni

Uspešnost na izpitni vožnji v letu 2021: 100% 

Koda 96

558,00 eur
11 ur usposabljanja (od tega ena izpitna) - s 20% popustom!
izdaja kartona vožnje
DDV

 Poleg zgoraj navedenega stroška storitev v šoli vožnje moraš računati tudi na plačilo upravne takse za izpitno vožnjo v višini 51,5o EUR.

Paketni popust velja ob vplačilu pred 1. uro vožnje.

Polna B+E kategorija

856,00 eur
19 ur usposabljanja (od tega dve izpitni) - s 25% popustom!
Tečaj CPP (eno predavanje) za ceno 1eur!
izdaja kartona vožnje - GRATIS!
DDV

Paketni popust velja ob vplačilu najkasneje do dne pričetka tečaja CPP.

Poleg tega stroška v šoli vožnje moraš računati še na strošek zdravniškega spričevala, upravne takse za teoretični preizkus znanja in upravne takse za praktični preizkus znanja – vse našteto te bo prišlo cca dodatnih 130eur.

Vse storitve lahko plačate tudi preko kreditne kartice. Brez obresti, brez stroškov odobritve in brez dodatne dokumentacije. V primeru plačila preko kreditne kartice je popust 5% nižji.

Izvajajanje usposabljanja.

Usposabljanje poteka na vozilu Audi E-tron ali  BMW serije 5 in priklopniku Boeckmann. Najem obeh vozil je že vštet v ceno storitve.

V skladu z željami se lahko v delu usposabljanja vleče tudi počitniška prikolica Adria , model Adora 573PT.

Dodatne informacije in prijave: 040 20 15 15  Borut

Cenik - B+E kategorija

 • Paketni popust pri nakupu 19. ur = 25%
  45,00 eur / ura
 • Paketni popust pri nakupu 11. ur = 20%
  48,00 eur / ura
 • Redna cena ure vožnje
  60,00 eur / ura
 • Tečaj CPP
  69,00 eur
 • izdaja evidenčnega kartona vožnje
  30,00 eur
 • Tečaj CPP
  200,00 eur
  Redna cena - če kasnejšo vožnjo (praktični del usposabljanja) opravljate v drugi šoli vožnje

Navedene cene že vsebujejo DDV.

Pogosta vprašanja

1) Lahko opraviš izpit BE za vleko priklopnega vozila, katerega največja dovoljena masa ne presega 3.500 kg (torej največja dovoljena masa obeh vozil ne sme presegati 7.000kg). V tem primeru je potrebno odvoziti 19 ur (zadnji dve uri zajemata izpitno vožnjo).

Poleg tega je potrebno pri tej različici izpita opraviti tudi teoretični del izpita (t.i. občinske pole). Pred prijavo na izpit iz teorije se dobimo v naši učilnici in gremo v enem predavanju skozi vse učne vsebine. Razdelimo ti učna gradiva , tako da se lahko doma v miru pripraviš na izpit iz teorije.

Po uspešno opravljenem izpitu iz teorije nas pokličeš in se dogovorimo za 1. termin vožnje. Običajno vozimo po več ur skupaj – po dve ali celo tri ure skupaj. Vadba je tako intenzivna in jo zaključimo v najkrajšem možnem času.

2)  Lahko pa opraviš izpit za vožnjo skupine vozil, katere največja dovoljena masa presega 3.500 kg in ne presega 4.250 kg. V tem primeru je potrebno odvoziti 11 ur (vključno z izpitno vožnjo).

Pri tej različici izpita NI POTREBNO opraviti teoretičnega del izpita (t.i. občinskih pol)!

Torej, takoj nas lahko pokličeš in se pričnemo dogovarjati za pričetek voženj.

Pred prvim srečanjem bomo na e-mail naslov borut.zagar@avtosola-smarca.com potrebovali SCAN/sliko tvojega vozniškega dovoljenja (da bomo lahko izdali karton vožnje) in to bo to!

Pričetek in konec ur vožnje lokacijsko in časovno prilagajamo željam kandidatk in kandidatov.