Inovativna šola vožnje s posluhom.

Z ekipo predanih in izkušenih učiteljev in učiteljic vožnje, kateri bodo budno spremljali tvoj napredek, bomo poskrbeli za optimalno pot do tvojega vozniškega dovoljenja.

S sodobnimi in varnimi vozili sledimo trendom avtomobilske industrije. Obenem pa se z uporabo ekološko manj oporečnih vozil trudimo za zmanjšanje ogljičnega odtisa naše dejavnosti.

Skupaj z vami rastemo že 30 let

Podjetje je od prvega zaposlenega, ustanovitelja Ivana Žagarja konstantno raslo in danes premore trideset notranjih in zunanjih sodelavcev. Nekatere od njih predstavljamo v spodnjih vrsticah.

Skupen seštevek delovnih izkušenj naših zaposlenih s področja usposabljanja novih voznic in voznikov:  285 let !

Bi se rad/a pridružil/a naši ekipi? Pošlji svoj CV na borut.zagar@avtosola-smarca.com in mogoče kmalu pričnemo s sodelovanjem!  Zaposlimo več učiteljev in učiteljic vožnje.

Spoznajte ekipo

aljona

Aljona

Učiteljica vožnje

Aljona je Kamničanka, katero vožnja z avtom sprošča, tako v vlogi voznice kot sopotnice. To pozitivno razpoloženje zna uspešno prenesti tudi na svoje kandidatke in kandidate, saj se ob njenem usposabljanju hitro uspejo znebiti nervoze za volanom. Kljub napetemu spremljanju prometnih situacij vlada na njenih učnih urah prijetno vzdušje, katero na koncu pripelje do željenega uspeha.

brodar-petra

Petra

Računovodja

Računovodja in desna roka direktorja je pri šoli vožnje ŠMARCA Petra Brodar. Petra je izredno marljiva in pri svojem delu natančna, tako da admininistracija v podjetju teče vedno kot namazana. V podjetju se z nazivom magistre ponaša z najvišjo stopnjo formalne izobrazbe.

stepec-matjaz

Matjaž

Učitelj vožnje

Ob zgodnjih jutranjih urah nasmejan, poln energije in vedno motiviran deliti bogate vozniške izkušnje svojim kandidatom in kandidatkam. V vsej branži bi težko našli človeka, ki je bolj predan svojemu poklicu. Inštruktor z veliko začetnico - Matjaž Štepec.

alen

Alen

Učitelj vožnje

Alena poleg usposabljanja mladih voznikov zanima mnogo stvari, večina le-teh pa je povezanih s športom. Je eden redkih učiteljev vožnje, ki obožuje matematiko, tako da izrek E=mc2 zanj ne pomeni bližnjice za McDonalds. Njegova natančnost meji na perfekcionizem, temu primerni so tudi uspehi njegovih kandidatk in kandidatov. Alen je strasten navijač nogometnega kluba Chelsea, njegov osebni moto pa je nemškega izvora in sicer "kjer je volja, je tudi pot"!

janezic-tone

Tone

Učitelj vožnje

Učitelj vožnje Tone Janežič pri slehernemu kandidatu vedno skuša najti najboljši recept za osvojitev dobre tehnike varne vožnje. Njegova prizadevnost je vrlina, ki je v tem poklicu cenjena in iskana. Prijazni Mengšan, ki pokriva področje Vodic, Komende, Mengša, Trzina in Domžal.

jurancic-rok

Rok

Učitelj vožnje, predavatelj CPP

Rok Jurančič je učitelj vožnje B kategorije (osebni avto). Svoje delo kljub mladosti jemlje resno, usposabljanja vsakega posameznika se loteva sistematično. Pošten odnos do svojega dela ga vse od pričetka njegove kariere postavlja med učitelje vožnje z nadpovprečnimi uspehi. Rok prihaja iz Tuhinjske doline, njegovo delovno področje je Kamnik z okolico. S svojo šolo vožnje Rok Jurančič s.p. je član franšizne skupine avtošola ŠMARCA.

Tomaž

Tomaž

Učitelj vožnje

Nasmejani tehnik računalništva v prostem času rad zaide v hribe, peš ali s kolesom. Žoga mu ni tuja - rad jo vrže na koš ali brcne v gol. Ko ne poučuje prometnih pravil v šoli vožnje, ponudi svoj par rok pri delu na kmetiji. Tomaž Pančur, multipraktik s Kostanja v Tuhinjski dolini!

KLARA HANCIC 2

Klara

Učiteljica vožnje

Ljubiteljica narave, živali, športa, adrenalina in vseh vrst pustolovščin. Klara je precej mirna oseba, ki zna blagodejno vplivati na ljudi in pomiriti še tako prestrašene kandidate. Pri tem ji pomaga desetletje izkušenj z inštruiranjem v pustolovskem parku, kjer se je vsakodnevno srečevala z ljudmi, ki jih je bilo strah višine ali ovire na progi. Skupaj so premagali vse ovire - tam, v adrenalinskem parku in sedaj na poti do vozniškega izpita. Profesionalna, zanesljiva, preprosta in predvsem razumevajoča ter potrpežljiva z naravnost jeklenimi živci. Klara Hančič.

meserko-kristjan

Kristjan

Učitelj vožnje in predavatelj CPP

Licenciran osebni trener in učitelj vadbe za zdravo hrbtenico lahko poskrbi, da poleg varne vožnje v avtu tudi ustrezno sedite, da kasneje ni težav s hrbtom oz. "križem". Kristjan ima vse to v paketu poleg licence za učitelja vožnje za osebna vozila in motorna kolesa. Ponosni "Trbouc" pokriva območje zasavja, pa tudi ljubljanske kotline. Aja, pa CPP tudi predava. Naš multipraktik, Kristjan Meserko.

leskovsek-miha

Miha

Učitelj vožnje

Miha Leskovšek je Domžalčan, ki ga boste videvali na cesti v modrem Meganu. Kadar pa ni v avtu, pa se bori za žogo na enem izmed zunanjih košarkarskih igrišč ali pa se poti v lokalnem fitnesu. Pozitivec z velikim P poskrbi, da se kandidati in kandidatke ob njem sprostijo in dajo vse od sebe za dosego skupnega cilja - pozitivnega uspeha na izpitni vožnji in kvalitetne priprave na samostojno pot v prometu.

manolev-marijan

Marijan

Učitelj vožnje

Žoga je okrogla. Okrogla žoga vedno se vrti, cikcak drvi kot zvezde krog vesolja, prek mejne črte se ji nit gubi, ko vodi jo življenja silna volja. Marijan iz Trzina se skupaj s svojimi kandidati veseli osebnih zmag, ko se uspešno pripeljejo do vozniškega izpita. Težave spremeni v izzive, turobne deževne dni pa preganja z nalezljivim nasmehom na licu. Marijan Manolev, učitelj B kategorije.

lebenicnik-janez

Janez

Učitelj vožnje

Janez Lebeničnik je bil učitelj vožnje pri nas že v časih, ko smo imeli v voznem parku znamenita motorna kolesa znamke MZ, model 250 ETZ. Takrat je moral biti inštruktor v prvi vrsti tudi mehanik, saj je bilo potrebno pri motorju vseskozi nekaj dolivati, piliti, pritrjevati. Danes mu na sodobnejših enoslednih in dvoslednih vozilih tega več ni treba, zato se Janez tekom ur lahko več časa posveti sami pedagogiki in deljenju bogatih motorističnih nasvetov, ki jih je nabral tekom svoje vožnje z motociklom po vsej Evropi. Janez je doma iz Vira pri Domžalah. Pokriva kandidate A in B kategorije na širšem območju občine Domžale in okolico Ljubljane.

radman-nik

Nik

Informator, skrbnik voznega parka

Nik vas bo sprejel na uradnih urah in vam nudil prve informacije o naših usposabljanjih. Poleg tega skrbi za ustrezno servisiranje avtoparka in ostalo logistiko. Nik Radman, naš najmlajši član ekipe.

obrezanalea

Lea

Učiteljica vožnje

Ućiteljica vožnje, kateri energije in pozitivnega razpoloženja ne zmanjka. V prostem času rada zaide na dolge pohode po slovenskem visokogorju. Če ji pa postega časa primanjkuje, pa skoči vsaj do domačega Blejskega jezera in napravi kak krog ob njem. Lea pokriva izpitni center Jesenice.

luka

Luka

Učitelj vožnje

Luko krasita njegova prijaznost in reševanje problemov s pozitivnim pristopom. Je zagrizen motorist, ki svoje bogate izkušnje z veseljem deli tudi med bodoče "bajkerje". Luka Štefin, učitelj vožnje A in B kategorije.

skok-grega

Gregor

Učitelj vožnje

Če ne bi opravljal delo učitelja vožnje, bi se Gregor vsekakor poizkusil v svetu profesionalnega igranja biljarda. Nervozo pred izpitom pri svojih kandidatih zatre z izkušnjami iz improlige. Resen, ko gre za podajanje učne snovi in mladostno razigran, ko je treba preseči turobno monotonost oblačnih dni. Gregor Skok je doma iz Kamnika in poleg svojega domačega mesta pokriva tudi Mengeš in Domžale z okolico.

BORIS VELUSCEK

Boris

Učitelj vožnje

Boris Velušček premore 12let delovnih izkušenj poučevanja kandidatk in kandidatov za vozniški izpit! Učitelj vožnje A, B , C in E kategorije, doma iz Dragomlja pri Domžalah. "Kup znakov" ni problem, pravi - samo da gume niso prazne! 😂 🚦🛑⛔

zagar-ivan

Ivan

Prokurist in ustanovitelj

Iz trmastega inštruktorja z Yugom Koral 45 je uspel v nehvaležnih tržnih razmerah in ustvaril kolektiv z dvajsetimi sodelavci. Ivan že nekaj let prejema zasluženo "penzijo", posle pa od takrat dalje vodi njegov sin Borut. Še vedno pa Ivan v družbi sodeluje v vlogi prokurista. Njegove izkušnje, preudarnost in vedno prisotna volja do dela so navdih mlajšim generacijam, ki tudi v teh časih potrebujejo vzgled vztrajnosti in usmerjenosti k izpolnjevanju zastavljenih ciljev.

zagar-borut

Borut

Lastnik in direktor, učitelj vožnje, predavatelj CPP

Kot najstnik je Borut svoj prosti čas preživljal ob zvokih harmonike. Vztrajnost vadbe zahtevnih virtuoznih prijemov je kronal z osvojenim naslovom evropskega in svetovnega prvaka v igranju na diatonično harmoniko.
Ko je opravil vozniški izpit, pa je bila njegova pot začrtana - želel si je postati inštruktor v avtošoli.
Skozi študentska leta je bil pobudnik mnogih sprememb v organizaciji dela znotraj družinskega podjetja, od leta 2007 pa mu je zaupano vodenje celotnega kolektiva.

vidmar-matjaz

Matjaž

Učitelj vožnje, predavatelj CPP

Matjaž Vidmar, mladi očka, učitelj vožnje in predavatelj cestnoprometnih predpisov. Po izobrazbi geodet, ki svoje precizne metode poučevanja uspešno prenaša na svoje gojence. Poleg izjemne natančnosti in vestnosti ga osebnostno krasi še umirjen pristop, ki je ključen za vsakdanje spopadanje s stresnimi prometnimi situacijami.

simon zorman2pomanjsana

Simon

Učitelj vožnje

Simon Zorman, učitelj vožnje za osebna vozila in motorna kolesa. Izkušen učitelj z umirjenim pristopom do usposabljanja. Nepremagljiv v namiznem nogometu. Jeseničan.

1

Damjana

Učiteljica vožnje

Prizadevna in natančna, vestna pri poučevanju kandidatov. Vsled takšnega redoljublja končni uspeh njenih kandidatk in kandidatov ne izostane. Damjana Horvat, učiteljica vožnje B kategorije.

Martin

Martin

Učitelj vožnje

Martin je naša moto legenda. Eden redkih učiteljev vožnje, ki svoje kandidate in kandidatke spremlja z lastnim motorjem. Od marca do novembra ga vsako sezono ne morete zgrešiti na našem ljubljanskem poligonu, kjer s svojimi demonstracijami na motociklu lajša pot do vozniškega izpita.

MUNISA DELIC

Munisa

Učiteljica vožnje

V prostem času se rada druži s prijatelji ob kavi, dobri hrani in pijači. Uživa s svojimi otroki v naravi, ob večerih pogleda dober film, serijo. Njeno življenjsko vodilo je, da se ne obremenjuje z drugimi ljudmi in vsem privošči, da bi bili srečni. Za srečo pa verjame, da je veliko večja, če se jo deli naprej. Naša pozitivka z veliko začetnico - Munisa Delić.

ALJAŽ VIDIC

Aljaž

Učitelj vožnje

Navdušen motorist, športnik, v deževnih jesenskih in zimskih dneh pa tudi strasten "gamer". Njegov pristop k učenju je pedagoški, odlikuje ga potrpežljivost in pozornost za detajle. Prihaja iz Žirovnice. Pokriva področje Jesenic, Radovljice, Bleda in okolice. Aljaž Vidic.

DARILNI BON 2020

Igor

Učitelj vožnje

Igor Majhenič, učitelj vožnje A,B in C kategorije je uveljavljen pedagog in mentor številnim mladim, kateri so tekom njegove bogate kariere zapeljali na samostojno pot vožnje z motornimi vozili. Če želite imeti izpit za motor ali izpit za priklopnik - je on rešitev za vas! V prostem času aktiven športnik in ljubitelj jadranja.

denis

Denis

Učitelj vožnje

Pokriva "B"-jevce na območju Domžal in po okolici. V prostem času se ukvarja z raftingom in izdelovanjem unikatnega nakita. Če le utegne, pa odpelje tudi kak daljši krog s svojo Yamaho. Denis Petrovac.

ZOR AMANDA pomanjsana

Amanda

Učiteljica vožnje

Amanda je navdušena motoristka. V kuhinji rada eksperimentira in vodi svojega psa na dooolge sprehode. Nasmejana, energična punca, ki svoje ventile stresa sprošča s športnim streljanjem. Svoj šolski avto ljubkovalno kliče "Rdečka" in te vabi, da se v njem hitro skupaj zapeljete po vozniški izpit v Ljubljani. Amanda Zor.

ŽAN KOTNIK

Žan

Učitelj vožnje

V prostem času se najraje ukvarja s prestavljanjem človeških meja s kopanjem v ledeno hladnih vodah Slovenije po metodi Wim Hof. Vseskozi se trudi biti najboljša verzija sebe in del te rasti je tudi zavedanje odgovornosti do sočloveka v prometu. Izpit za potapljača mu pomaga tako v globinah kot tudi ob volanu ohraniti mirnost v stresnih situacijah. Svojo kondicijo ohranja z rekreacijo v fitnesu in dolgimi sprehodi v naravi s svojo psičko Ruby. Naš učitelj vožnje Kotnik Žan.

KOLAR ANDRAZ

Andraž

Učitelj vožnje, predavatelj CPP

Andraž je učitelj vožnje A, B, C, .. ŽNJ! kategorije. Učitelj in predavatelj cestnoprometnih predpisov. Nekdaj celo ocenjevalec na vozniških izpitih, sedaj pa že kar nekaj let podaja svoje dragocene vozniške izkušnje naprej svojim kandidatkam in kandidatom. Videvati ga je mogoče dnevno na relaciji Velike Lašče - Domžale! Andraž Kolar.

andraz novak

Andraž

Učitelj vožnje

V prostem času uživa v raziskovanju krajev na motorju, ob slabem vremenu pa sonce najde v virtualnem svetu. V najtežjih trenutkih poišče smeh in pozitivne misli, če vseeno tega ne more najti, pa iz situacije vedno potegne dragocene izkušnje. Vedno pravičen in iskren - učitelj vožnje Andraž Novak.

ANDRIJANA

Andrijana

Učiteljica vožnje

Ljubljano ima v malem prstu. Poleg poučevanja v naši šoli vožnje vozi avtobus mestnega prometa Ljubljana (LPP). Fun fact: na državnem prvenstvu poklicnih voznikov je v kategoriji »kombi - posamezne uvrstitve« osvojila naslov državne prvakinje. 😊 Ročna dela in športno streljanje so njen hobi. A ne ustrašite se je, svoje bogate izkušnje in široko znanje z veseljem predaja naprej, na umirjen in sproščen način. Njen moto: "Treat others like you wish to be treated. " Učiteljica vožnje Andrijana Stojkov. Pokriva področje Ljubljane.

Zgodovina podjetja

Leto 1993
Leto 1993 - ustanovitev podjetja
Ivan Žagar se je po nekaj letih spoznavanja branže kot učitelj vožnje v AMD Mengeš odločil povleči pogumno potezo in odpreti lastno avtošolo. To odločitev so takrat mnogi ocenili kot noro, saj se je sam, praktično brez izkušenj in kapitala postavil ob bok močnim in uveljavljenim kolektivom z desetletja dolgimi tradicijami. Trdna volja uspeti, inovativni pristopi in posluh za stranke je počasi, a vztrajno risal prve uspehe.
Leto 1993
Leto 1994
... pridruži se hči
Ivanova hči Tanja leta 1994 opravi izpit za inštruktorico in očetu pomaga pri poučevanju kandidatk in kandidatov.
Leto 1994
Leto 1998
Odprtje poslovalnice v Kamniku
Mala garaža v Šmarci, preurejena v skromno učilnico v začetku devetdesetih, je po nekaj letih dobila družbo učilnice v Kamniku. V letu 1998 odprta lokacija nasproti srednje šole se je dobro "prijela". V nekaj letih se je število iz dveh zaposlenih potrojilo.
Leto 1998
2003
... v podjetje vstopi tudi sin
Sprva preko študentskega servisa honorarno, kmalu zatem pa za polni delovni čas, se kot inštruktor zaposli sin Borut. Podjetje takrat že deluje kot razširjeno družinsko podjetje z mamo, očetom, obema otrokoma, stricem, možem od hčere. Pisalo se je leto 2003...
2003
Leto 2006
Pričetek usposabljanja bodočih motoristov
V letu 2006 je šola vožnje ŠMARCA razširila ponudbo usposabljanja na AM, A1, A2 in A kategorijo.
Leto 2006
Leto 2007
Vodenje podjetja prevzame Borut Žagar
Od leta 2003, ko je pričel poučevai kot učitelj vožnje in skozi študentska leta je bil Borut pobudnik mnogih sprememb v organizaciji dela znotraj družinskega podjetja, od leta 2007 pa mu je zaupano vodenje celotnega kolektiva.
Leto 2007
Leto 2007
Odprtje poslovalnice v Domžalah
Deset let po odprtju kamniške poslovalnice je bil čas za širitev delokroga. V letu 2007 je tako padla odločitev za nakup poslovnih prostorov v centru Domžal in ureditev pisarne in učilnice. Odločitev se je v nekaj letih izkazala za modro, saj je šola vožnje ŠMARCA tudi tam prevzela največji delež bodočih kandidatk in kandidatov.
Leto 2007
Leto 2008
Število zaposlenih se poveča na 10
Leto dni po odprtju poslovalnice v Domžalah število zaposlenih preseže enomestno število. Ekipi se pridruži nekaj novih učiteljev, kateri doprinesejo nove ideje in zagon.
Leto 2008
Leto 2009
Prva vozila, predelana na plinski pogon
Leta 2009 smo v ŠMARCI predelali na avtoplin prva štiri vozila. Povod za to je bila slabša izkušnja z dizelskimi motorji (problemi s šobami, turbinami, ropotom motorjev). Občasno kajenje črnega dima iz izpušne cevi za vozilom nas je opozarjalo na to, da okolju ne delamo dobre usluge. Slaba vest, naraščujoče cene fosilnih goriv in želja po odkrivanju česa novega nas je pripeljala do ideje o predelavi vozil na avtoplin (LPG). Do leta 2013 smo skupno predelali 10 šolskih vozil in v njihovem času delovanja okolju prihranili za cca 200 ton emisij ogljikovega dioksida.
Leto 2009
Leto 2010
15 sodelavk in sodelavcev
Šola vožnje ŠMARCA leta 2010 postane po številu uspešno usposobljenih strank na vozniški izpit največja šola vožnje severno od Ljubljane.
Leto 2010
Leto 2011
pričetek izvajanja treningov varne vožnje
Podjetje leta 2011 pridobi pooblastilo za izvajanje vadb varne vožnje in seminarjev za izbris kazenskih točk. V naslednjih štirih letih gre skozi te njihove programe varne vožnje preko 3000 zadovoljnih strank.
Leto 2011
Leto 2015
Odprtje učilnice v Ljubljani
Naraščujoče povpraševanje strank iz Ljubljane je pomenilo logično potezo - pričetek izvajanja tečajev CPP od 2015 dalje tudi v našem glavnem mestu.
Leto 2015
Leto 2017
pogodbo o delu podpiše 20 sodelavec..
Podjetju uspe notranja reorganizacija delovnih mest in to ima za posledico še bolj odzivno ekipo, ki svojim kandidatkam in kandidatom lahko ponudi redno usposabljanje brez čakalnih vrst. Piše se leto 2017...
Leto 2017
Leto 2019
Prvo povsem električno vozilo v šoli vožnje v Sloveniji
Avantgardno razmišljanje smo iz predelave vozil na LPG peljali naprej in v letu 2019 smo svojim strankam s ponosom predstavili popolnoma električno gnane sklope pogonskega avtomotorja. Naši kandidati in kandidatke so lahko kot prvi v Sloveniji v šoli vožnje vozili električni avto!
Leto 2019
Leto 2020
Odprtje poslovne enote na Jesenicah
Svoj krog usposabljanja smo letos razširili na Gorenjsko in tako pričeli z izvajanjem tečajev CPP kot tudi praktičnih voženj na Jesenicah.
Leto 2020
Leto 2021
pogodbo o delu podpiše 25 sodelavec
Vse štiri poslovne enote v tem letu izkazujejo povečan obseg dela, kar terja dodatno širitev ekipe. Naš kolektiv se med 150 šolami vožnje zavihti med prve tri po številčnosti svojih razpoložljivih učiteljev in učiteljic!
Leto 2021
leto 2022
.. pridruži se nam še 5 novih sodelavk oz. sodelavcev
Znotraj enega koledarskega leta za varno vožnjo v prometu usposobimo preko 1000 zadovoljnih strank. Kvalitetna obravnava pa zahteva svojo pozornost in v ekipo povabimo nove člane. Sedaj nas je že trideset!
leto 2022