Vsakdo, ki  je vozniški izpit za kategorijo A ali A2 pridobili po 12.1.2017 se more po zakonu udeležiti predpisane vadbe za motoriste začetnike.

Na enodnevni vadbi ti znotraj ograjene neprometne površine nudimo ceste, zavoje in šikane, skozi katere se za potrebe moto vadbe spelje različne situacijske pripetljaje, ki te kot motorista lahko doletijo pri vožnji na prometni cesti.

Po zaključeni vadbi ti izdamo potrdilo o opravljeni vadbi, s katerim boš lahko podaljšal(a) vozniško dovoljenje na upravni enoti.

Termini vadb za motoriste začetnike

Trenutno še ni razpisanih terminov.

Informacije o vadbi

Aktivnosti na poligonu

 • upravljanje in vodenje vozila v obliki slalomske vožnje;
 • vaje vodenja vozila v zavojih s prikazom in preizkusom vožnje in obnašanja vozila na ovinku vključno s prikazom pravilnega načina vodenja vozila in vožnje v ovinkih;
 • vaje za vožnjo na primerni varnostni razdalji;
 • vaje umikanja nenadni oviri na vozišču in vaje zaviranja in umikanja nenadni oviri na vozišču;
 • pravilno in varno pobiranje prevrnjenega motocikla;
 • predstavitev in demonstracijo delovanja airbaga za motoriste.

Splošne informacije

 Poligon je razdeljen na več delovnih postaj, pri vsaki pa vas bodo pred pričetkom vaje o namenu in izvedbi podučili izkušeni učitelji vožnje in trenerji varne vožnje enoslednih vozil.

Predviden čas vadbe: 6 ur.

Udeleženci moto vadbe 2021 se na poligonu usposabljajo na lastno odgovornost.

Udeleženci se usposabljajo na svojih motociklih, možen pa je tudi najem šolskega z doplačilom. Na voljo so motocikli Yamaha MT-07 z blokado motorja ali brez (A in A2 kategorija).

Lokacija vadbe

Vadbo izvajamo na poligonu ZŠAM v Ljubečni pri Celju

Poligon ZŠAM
Ljubečna pri Celju,
cesta v Celje 14, 3202 Ljubečna.

Poligon se nahaja ob avtocesti LJ-MB, izvoz CELJE VZHOD
(na tabli izvoza je napisano ime LJUBEČNA).

Cenik - vadba za motoriste začetnike

 • Vadba varne vožnje za motoriste začetnike
  125,00 EUR
 • Najem motocikla
  40,00 EUR

Navedene cene že vsebujejo DDV.

Pred izvršilom plačila se na 040 20 15 15 ali na borut.zagar@avtosola-smarca.com pozanimajte ali je na terminu še dovolj prostih mest!

Pogosta vprašanja

V tem primeru vozniškega dovoljenja ne bo potrebno ponovno opravljati, bo pa začasno neveljavno – do trenutka, ko boste opravili vadbo. Po tem boste lahko s potrdilom o opravljeni vadbi odšli na upravno enoto in vozniško dovoljenje brez problema podaljšali.

POZOR: v vmesnem času (če imate pretečeno vozniško dovoljenje) se z motociklom ne smete voziti. Vkolikor vas med kontrolo prometa ustavi policijska enota, vas bo tretirala enako, kot da vozite motocikel brez vozniškega dovoljenja.