Zakaj bi trošili svoje gorivo in pnevmatike, če se lahko na vadbo in z nje odpeljete z našim vozilom (prevoz), z njim vadite (na poligonu) – vse skupaj le za 20 eur doplačila!

TERMINI VADB v 2021:

1) zaradi Covid-19 situacije termini še niso znani
 
 
Usposabljanje izvajamo v centru varne vožnje, ki se nahaja v Ljubečni pri Celju.

Praktični del opravite na naših vozilih ali pa na svojem (avtu ali motorju).

V primeru želje po našem prevozu (iz Kamnika, Domžal ali Ljubljane) in izposoje našega vozila za vadbo vam to nudimo proti doplačilu v višini 20 eur.

Ceno vadbe varne vožnje z vključeno psihosocialno delavnico določa Uredba Vlade RS in znaša za posameznega udeleženca 125 EUR (z vključenim DDV-jem).

 
 

Termini vadb za voznike začetnike

Trenutno še ni razpisanih terminov.

Potek usposabljanja

Skupinska delavnica

Skupinska delavnica poteka med udeleženci vadbe varne vožnje v obliki razprave.

Obsega: seznanitev udeležencev z razlogi in posledicami nesreč ter tveganji pri vožnji, ugotavljanje slabosti in pozitivnih lastnosti obnašanja, ki so jih udeleženci opazili pri svoji vožnji, ugotavljanje razlogov za prehitro vožnjo in glavne slabosti hitre in tvegane vožnje, razpravo o pogostosti vožnje udeležencev pod vplivom alkohola in drugih opiatov ter razlogi za udeležbo v prometu pod vplivom prepovedanih substanc ter možnih posledicah takšne vožnje, predstavitev vpliva psihofizične sposobnosti in obnašanja voznikov v različnih psihofizičnih stanjih in predstavitev primernega odnosa voznikov do ostalih udeležencev v prometu

Vaje na poligonu

Na poligonu, v varnem in kontroliranem okolju se opravijo vaje za upravljanje in vodenje vozila. Pričnemo s slalomsko vožnjo s prikazom pravilne nastavitve sedežnega položaja in pravilne uporabe varnostnega pasu. Nadaljujemo z vajo vodenja vozila v zavojih ter načini reševanja iz nevarnih situacij v zavoju. Že ogrete vas vodimo skozi vajo za vožnjo na primerni varnostni razdalji in pravilno oceno varnostne razdalje pri vožnji, s prikazom odvisnosti varnostne razdalje od hitrosti vožnje. Vaš adrenalin bo poskočil pri vaji zaviranja v nevarnosti ter umikanja nenadni oviri na vozišču in vaji reševanja ob nenadnem zanašanju vozila. Akcija zagotovljena!

Lokacija vadbe

Vadbo izvajamo na poligonu ZŠAM v Ljubečni pri Celju

Poligon ZŠAM
Ljubečna pri Celju,
cesta v Celje 14, 3202 Ljubečna.

Poligon se nahaja ob avtocesti LJ-MB, izvoz CELJE VZHOD
(na tabli izvoza je napisano ime LJUBEČNA).

Zakaj bi trošili svoje gorivo in pnevmatike?

Zakaj bi trošili svoje gorivo in pnevmatike, če se lahko na vadbo in z nje odpeljete z našim vozilom in  njim tudi vadite. Vse to z doplačilom le 20 EUR.

Organiziramo prevoz iz Kamnika, Domžal in Ljubljane.

Cenik - vadba za voznike začetnike

  • Vadba varne vožnje
    125,00 EUR
    z vključeno psiho-socialno delavnico
  • Izposoja vozila
    20,00 EUR
    in prevoz iz Kamnika, Domžal ali Ljubljane

Navedene cene že vsebujejo DDV.

Pogosta vprašanja

Uradna latovšina: Zakon o voznikih določa, da je voznik začetnik voznik motornega vozila do dopolnjenega 21. leta starosti in voznik motornega vozila dve leti od prve pridobitve vozniškega dovoljenja ne glede na to, ali je bilo pridobljeno v Republiki Sloveniji ali tujini. Voznik začetnik je tudi voznik motornega vozila dve leti od prve pridobitve vozniškega dovoljenja za vožnjo motornih vozil katere od kategorij A2, A ali B, čeprav že ima vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorij AM, A1, B1, F ali G.

Po domače: če si vozniško dovoljenje pridobil na svoj 18. rojstni dan, potem boš voznik/ca začetnik/ca 3 leta, do dopolnjenega 21. leta starosti.  Drugi primer: če si vozniško dovoljenje opravil/a, ko si bil star/a 18. let in pol, potem boš voznik/ca začetnik dve leti in pol – do dopolnjenega 21. leta starosti.Tretji primer: če si vozniško dovoljenje pridobil/a ob starosti 19. let in več, potem boš voznik/ca začetnik/ca 2 leti.

Torej, max 3 in minimalno 2leti, odvisno koliko si bil star/a, ko si ga pridobil/a.

Za točen datum vzemi v roke svoje vozniško dovoljenje in odčitaj datum v rubriki 4b!